but never too much

Too Sweet

Too Sweet

Mütyür fal - Matató tábla - Birizga-mirizga - Busy board

2016. március 19. - Lillabella Leila

Dom még éppen kezd kiemelkedni talajmagasságból, de már imád keresni magának valami birizgálni valót. Lehetőleg éleset. Vagy nagyon picit, hogy le tudja nyelni. Vagy nagyon nagyot, amit magára tud rántani. Vagy legalább olyat, amiben áram van, de lehetőleg ezeknek a kombinációját. A lényeg, hogy én frászt kapjak tőle, de ha tőle nem is, attól igen, ahogy Mamikája sikít, hogy ő viszont frászt kapott, Dédimami meg inkább oda sem néz, "mert amíg nem történik meg a baj, mi el sem hisszük milyen az".

Néha azért sikerül egészen egyszerű és nagyszerű játékot találni a nem-játékok világában (hiszen csak az az érdekes), amivel tényleg csak azért nem szeretném, hogy játsszon, mert szükség van rá lehetőleg működőképes állapotban a mindennapok során. Ilyenek az áramtalanul heverő kábelek, mérőszalag, kilincs, szalag, műanyag kaspó stb.. ezek persze még akkor is mérhetetlen kupleráj érzését keltik az emberben, ha feltűnően a játékok közé van egyáltalán nem hanyag módon elhelyezve, jelezvén hogy pontosan a neki kitalált helyet foglalja el, legálisan.

Úgy tűnik, végre eljött az ideje, a várva-várt "mütyür-falnak", vagy "matató-táblának" ami legkevésbé busy bord-ként hangzik hülyén. A busy board egy nagyon stílusosan - általában lelkes apukák által - összetákolt kacatgyűjtemény, ami magában foglalja a gyerekek által elérhetetlen (túl magasan lévő, hozzáférhetetlen) vagy gyerekektől következetesen elkobzott használati tárgyakat, hogy azokat falra rögzített formában kedvükre próbálgassák, játsszanak velük, úgy, ahogy a fantáziátlan felnőttek el sem képzelték volna azt előtte.

A kivitelezés, valószínűleg nálunk is apuka-feladat lesz, de a birizgálandó cuccok összeválogatását, a tábla megszerkesztését már alig várom, úgy hogy gyűjtöttem néhány mintát, inspirálódásképpen.

Ez kifejezetten fiús, a kis zárakért tuti az összes gyerek odavan, a villanykapcsolóról nem is beszélve!32f70b16159db25f808e8e4a7482453d.jpg

 

Ez inkább asztal, mint fal, de a földön hasalva is ugyanúgy élvezhető, mint a falon függő  párja. Ebben a zsúfoltság és csillogás lehet nagyon izgi, a csengő és a kerék megvéve!
5463e3447f40b48322084a2fb4522967.jpg

 

Ezen a komoly, nagyfiús busy boardon is megtalálható minden zár, kerék és zaj-csináló, ami egy gyereket érdekelhet, nagyon jól néz ki.

activity-board1.jpg

A karnist imádom, de a WC papír guriga tartó nem bizti, hogy magamtól eszembe jutna, pedig, hogy imádják letekerni az egész guriga WC papírt, ha valahogy hozzájutnak!

duy1upz7qyxsv9qqflyt36xuyglk03s9_lg.jpg

Végül pedig itt egy nagyon cuki, mindent-bele stílusú busy board, ami mellett még az igazán csajos kislányok sem hiszem, hogy el tudnak sétálni (nem mintha akarnának).

8ec2a8bdfc65c678bffa065fb9204ef5.jpg

Én teljesen készen állok a mütyürök összeszedésére! A végeredményt mindenképpen megmutatom majd, Dom pedig azt hiszem néhány napig biztosan a falra lesz tapadva, a tevékenykedését pedig sűrű csörrenések és kattanások kísérik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://toosweet.blog.hu/api/trackback/id/tr858497834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása