but never too much

Too Sweet

Too Sweet

Füstbe ment tervek – minek tervezed be a hetet programokkal, ha van gyereked?

2016. március 18. - Lillabella Leila

Hétfő van. Hétfőn járunk ringatóra, Dom imádja! Vagyis már voltunk egyszer... A múlt héten pont elaludt, azelőtt meg esett nagyon az eső, előtte pedig nagyon jött a foga - sehova sem tudtunk volna elindulni. Igazából 4 hónapja tervezünk járni és még csak egyszer jött össze. 5 perc sétára van tőlünk.

Kedden van a kisbabás jóga, oda buszozni kell, izgi. Még nem kezdtünk el járni és valószínűleg már csak a csütörtöki nagybabásra fogunk eljutni, merthogy kinő belőle.

Szerda babaklub kéthetente! Ez télen szünetelt, és csak pár hete indult újra. Ősszel Dom úgy is túl picike volt hozzá, most már biztos eljutunk egyszer. Reméljük, azon a héten, amikor tartanak és nem kettő közé trafálunk.

Csütörtök: Zümmögő Zenebölcsi. Még csak egy hónapja próbálkozunk, simán összejön.

A pénteki Maminbabára már 6 hetes korától mehettünk volna, de sajnos pár hete megszűnt az óra, érdeklődés hiányában. Ha a többi anyuka is ilyen eredményességgel jár el a programjaira, nem is csodálom.

Ez az aktuális „heti terv”, de mindig változik: hol az úszás jut eszembe, néha kinézek egy-egy HellóAnyus programot, vagy valami partizánakció. Egy-egy nap végén átgondolva az aznapi eseményeket, egyáltalán nem érzem eredménytelennek a napot csak azért, mert nem jutottunk el oda, ahova szerettünk volna, vagy sehova. Majdnem mindig nyomós okok vezetnek el éppen az ellenkező irányba. De be kell vallanom, hogy néhány hasonló ötből-nulla hét lepergése után egyre inkább nyomaszt, hogy így eltekeregnek a napok.

A tervek nem csak azért mennek füstbe, mert néha pont akkor alszik el, betegszik meg, nyűgösködik, rossz az idő, nem találom a garázsnyitót és nem tudom kihozni a babakocsit a garázsból, hanem azért, mert ha végre minden klappol, akkor azt ki akarom élvezni! Tök jók ezek a foglalkozások - az pedig még csábítóbb, hogy én is emberek közé kerüljek - de akkor mikor nézzem, milyen ügyesen játszik már egyedül és hogy mennyivel okosabban ébredt? Ha az alvása alatt csak lábujjhegyen járhatok, hogy fel ne ébredjen, mikor főzöm meg az ebédet? Most már itt lesz a jó idő és mászkálhatunk fel-le napestig. És akkor hogy fogunk bemenni egy foglalkozásra, amikor végre lehetne mozogni a szabad levegőn?! Annyi a kifogás, hogy miért ne induljunk el a babás programokra - és persze nem is kell egyfolytában mászkálni még ilyen pici gyerekekkel, a rengeteg nyavalyáról meg nem is beszélve, amivel fertőzik egymást oda-vissza. De ahhoz, hogy ne zavarodjon meg anya otthon, mégis muszáj heti egy akármin-ahol-lehet-felnőttekkel-találkozni részt venni. Talán ez az oka, hogy mégis minden héten szilárd elhatározással találod ki a heti programot, hogy legalább az illúziója meglegyen annak, hogy mész emberek közé, történnek veletek dolgok a ház falain kívül is – ami nem az aldi vagy a zöldséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://toosweet.blog.hu/api/trackback/id/tr588497806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása